Isnin, 9 November 2009

CORETAN UNTUK ORANG YANG BUHSAN...

x sgke tol aku dah nak dkat stu sem kat maktab niyh….mau la jgak aku bercerita tntg khidupan aku sblm ke mktb niyh….huhu…mmg dri dlu aku mnt gadjet2 niyh….aku x tau npe tp aku dpt rsakan aku mmpunyai link ngn mnde2 elektronik niyh…so my dream nak bkak bisnes cyber café…mmg dr kcik g aku nk wt bisnes elektronik niyh…mau djdikan crite….pas spm aku dpt kos sains komputer kat udm….tyme tu toksah cte la kgembiraan yang aku rasai….mmg ske gle….tp nmpkne aku sowg je yg ske sndri2….huhu….tyme lpas spm sme aku mntk…..mktb….mtrx….u….pstu dpt tau aku x dpt mktb……aku la owg plg gmbre tyme tu…..haha….tau2 je la kan….aku niyh mne la de mke ckgu….x lyak pown….tp nmpkne skali g aku sowg je yg gmbre….hoho….yg plg sdey sape lg…mama cygku la….die mmg hrap sgt aku jd cekgu…aku x tau npe….dlm byk2 ank die…asal la aku mangsanyer….ish3….

*********************************************************************************


mau djdikan crite….aku mmg dah kmpom la nak g udm amek sains komputer….pastu tup2….sowg posmen yg aku x jemput tlh datg bg pos laju kat aku…..pehal plak die dtg tyme aku dah nak bergelar mahasiswi niyh….ish3….aku bkak la smpul yg bsa gdabak tuh….rpene srt twran matrik lak…..adoyai…..bkin kacau jew….pstu mak aku mle la api2 kan aku…..die kte mtrik kjap je la….dpt elaun la….pekjdah la….hurm….sabo je la….pstu aku pown dlm dilemma ler….mk aku kte…. “kina blaja la bisnes dlu….kte nak bkak cc kan….t ijzah bru blaja kmpter….”….pune pndai mak aku mengayat aku….pstu aku pn pk2 la….last2 aku decide g mtrix….g pn btoi gak ckp mak aku niyh….klo x tau bisnes t aku kne tpu lak ...{tp sbnonyere mak aku dah de plan len…huhu}

**********************************************************************************

so aku idop la kat mtrix tu staon…aim aku stu jew….nak abeh pstu nak amek ijzh dlm kmpter…dah la sbjek2 sme aku x ske….bisnes je aku ske….{sbb tu aim aku…huhu}…pstu mse sem 2….tetbe mak aku kol….aku plek gak….pekjdah mak ku kol niyh…x pnh2….hurm….die kabo kat aku swoh isi on9 mktb…pstu aku tnye ar wtpe nk isi…pstu die bbel la pekjdah aku x igt…tp last2 aku isi gak borg tu…pstu tbe la mse isi borg u untuk ijzah plak….aku dah nkad nak amek kos sains kmpter….tyme tu aku x gtau mak aku pn…haha…{tkot mak aku mengayat aku g…huhu}…skali kwn aku pg gtau plak da….adoyai….pstu skali g mak ku kol….die tnye aku pleh kos pe….pstu x kan la aku nk tpu mak aku kan….aku gtau la yg sbanane….tp yg pntg aku x nk smbg dlm bidg accounting ar….pstu tibe la saat yg sku x brape ske….kuase mak aku yg x de sape leh lwn….. “MENGAYAT”….huhu…mak aku kte “jd la cegu…pleh sbjek yg kina mint…t bleh g bkak cc…ckgu siap leh dpt bntuan pnjman lg tu….”….adoyai….aku terpengaruh g….so ijzah pune borg pn aku amek pguruan gak….bidang pj ngan sains sukan….

***********************************************************************************

pndekkn cte aku dpt upm..pguruan dlm pend jsmni….tyme tu gak dpt mktb bm-pj/psv…hurm….aku dah buhsan brade lm dilemma lg….aku mmg dh x leh wt kptsn sndri…aku mntk pndpt sme owg….sme skong aku g u kcuali sowg je….sape lg….mmaku cyg la….cbe tiok btape bsarne kuase sowg ibu….leh menggoncang dunie…last2 aku g mktb n akn jd cegu….aku dpt nmpk btape exitednyer mak aku spaye mwarisi krjaye die…. wt aku tharu pn de….aku je hrpn die… so aku ikut la wlopn pd asalne bkn khndak ku…sbb tub le smpai cni…lg2 mse orentasi….klo owg tnye masuk cni ats khndak sape….aku akn ckp ats khndak sndri wlopn pd asalne bkn khndk aku…....sayang mamaku!!!!!

***********************************************************************************

5 ulasan:

J3 | 09 berkata...

crita yg menyentuh jiwe
n menyentuh usus2 aku...
pape pun gud luck tuk exam

J3 | 09 berkata...

jol

J3 | 09 berkata...

huhu....sentuh la prasaan skali....bru leh jtuh hati...
hak3....



kin

J3 | 09 berkata...

aku pn pd awalne sdey gak...aku x psti impian tu akn jd knyataan atau hnya angan2 kosg...tp yg pasti aku x kn berpts asa tok mncapaine...psti de cara....so...aku akn mlakukan pe sje tok pstikan hati owg skliling aku & owg yg aku syg gembira dlu....then bru la atie aku...thanks BG 4 ur advice....



kin

J3 | 09 berkata...

kehidupan ni penuh dengan surprise....so hope ko dapat ikhlskan sume yg dah terjadi dalam hidup ko..ne la taw nanti sambil murid panggil ko cikgu....kitorang yg sebagai kawan ko ni panggil ko bissneswoman......amek yg positiv tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi and sensetvti hehehehe...gurau jer....so same2 lar kite renungkan dan selamat beramal........


AKU